Home Влада АМКУ зобов’язав Житомирську ОДА змінити дорожній тендер, прописаний під конкретного учасника

АМКУ зобов’язав Житомирську ОДА змінити дорожній тендер, прописаний під конкретного учасника

299

Антимонопольний комітет задовольнив скаргу "Урарту" щодо дискримінаційності тендерної документації на ремонт вул. Грушевського у Коростені.

Департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА зобов’язали усунути дискримінаційні вимоги, які не дозволяли усім бажаючим фірмам брати участь у тендері. Тобто тендер був знову прописаний під "свої" улюблені фірми.

5 травня на prozorro опублікували резолютивну частину рішення АМКУ:

"Зобов’язати Департамент регіонального розвитку Житомирської обласної державної адміністрації внести зміни до тендерної документації за процедурою закупівлі – "Капітальний ремонт дороги по вул. Грушевського в м. Коростені Житомирської області" (ДК 021:2015 (CPV) – 45230000-8 – Будівництво трубопроводів, ліній зв’язку та електропередач, шосе, доріг, аеродромів і залізничних доріг; вирівнювання поверхонь)", оголошення про проведення якої оприлюднене на веб-порталі Уповноваженого органу за № UA-2021-04-08-007812-а".

Скарга "Урарту" стосувалася неправомірної вимоги департаменту щодо надання учасником тендеру договору на аналогічний підряд не більш, як дворічної давності. Тобто справу хотіли мати тільки зі своїми фірмами, з якими працювали упродовж минулих двох років. Таким чином інші підрядники, які можуть запропонувати нижчі ціни за ремонт, відсікаються.

Також у департаменті вимагали відгуки про виконані роботи від замовника. Знову ж таки, відгук надає департамент або інший аналогічний замовник.

Аукціон за цим тендером запланований на 7 травня.

Нагадаємо, у цьому році департамент регіонального розвитку вже двічі скасовував тендери після скарг "Урарту" до Антимонопольного комітету. Для того, щоб не визнавати фірму з найдешевшою ціною переможцем тендеру, ОДА їх скасовує, чим і затягує ремонт доріг в області.

Читайте також: Корупція у дорожніх тендерах: у Житомирі підприємство звернулося в НАБУ через зловживання чиновників

Скрін резолютивної частини рішення АМКУ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here