Home Влада Для онкодиспансеру приватники закуплять два лінійні прискорювачі, а сам заклад планують передати...

Для онкодиспансеру приватники закуплять два лінійні прискорювачі, а сам заклад планують передати в концесію

373

Приватні партнери допоможуть Житомирському онкодиспансеру придбати два лінійні прискорювачі. Натомість сам диспансер передадуть у концесію. Так реалізоуватиметься державно-приватне партнерство. 

Про це говорили 21 липня на засіданні комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів у Житомирській обласній раді.

"Житомирщина стала ще на крок ближче до придбання нових сучасних лінійних прискорювачів. Депутати обласної ради одноголосно підтримали це питання на комісії охорони здоров’я. І переконаний, що абсолютна підтримка буде і в сесійній залі, адже для нашої області це надважливий проєкт…

Єдиний реальний варіант змінити цю ситуацію (придбання лінійного прискорювача, – ред.) державно-приватне партнерство, адже сума необхідних інвестицій понад 10 млн євро. Завдяки приватним партнерам Житомирський обласний онкологічний диспансер отримає 2 нових лінійних прискорювача та облаштовані для них спеціальні бункери. А це дасть нам можливість рятувати найцінніше – людські життя!", – сказав голова облради Федоренко.

Перед засіданням комітету депутатська комісія з питань охорони здоров’я вже підтримала пропозиції передачі диспансеру у концесію.

"Ми вже підготували бункер під лінійний прискорювач, засідали багато раз робочі групи де детально розглядали різні варіанти. Один із варіантів це державно-приватного партнерства у формі концесії. До обласної ради надійшла пропозиція щодо даного партнерства. Якщо зараз підтримується даний проєкт рішення, то буде створена конкурсна комісія, яка і визначить подальшого переможця, а затвердить його сесія. Від інвесторів ми отримали пропозицію з розрахунками, де будуть інвестовані солідні суми коштів. Загальна сума інвестицій заплановано у сумі 13 970 млн євро». Даний проєкт рішення був підтриманий", – повідомив керівник онкодиспансеру Ігор Сабадаш. 

У владі зазначають, що в області мають потребу проходити променеву терапію 120 осіб щодня, загалом – майже 2 тис. жителів.

Наразі в області понад 233 тис. осіб, постраждалих від ЧАЕС. Це – 19% населення.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here