Home Влада Скандал із підборами у ЗСУ: після «лютого трешу» та «карнавальних ляльок» підбори...

Скандал із підборами у ЗСУ: після «лютого трешу» та «карнавальних ляльок» підбори на параді будуть нижчими

555

Фото з репетиції параду до 30-річчя незалежності України, де жінки-військовослужбовиці крокують на підборах, сколихнуло і мережі, і ЗМІ, і нардепів у Верховній Раді.

Ідею показати військових жінок на підборах назвали «лютим трешом», а міністру оборони Андрію Тарану депутатки подарували декілька пар взуття на підборах.

"Депутатки "Європейської солідарності" вручили міністру Тарану і верховному головнокомандуючому Зеленському підбори. Нехай сходять в них на парад!", – написала Геращенко у Телеграм.

Від міністра депутатки вимагали "публічно вибачитися перед своєю армією та ветеранками", бо таким дрес-кодом "жінок перетворюють на якихось карнавальних ляльок, які повинні розважати натовп".

Згодом у міністерстві оборони пояснили, що є відповідний наказ, яким затверджена така парадна форма для жінок-військовослужбовиць і підбори поширені в арміях інших країн.

Сам же міністр запевнив депутатку-слугу Бардіну, що жінки не крокуватимуть на високих підборах, їх висоту зменшать у рази.

"Взуття на параді буде іншим – міністр показав картинку. Крім того, домовились разом попрацювати над становленням рівності в ЗСУ і підтримкою жінок на службі – перші три законопроєкти вже зареєстровані. Далі – належне речове забезпечення жінок і відповідна нормативна база", – написала депутатка у Фейсбук.

Ще пізніше Міноборони звинуватили "політичних інтриганів", які "роздули" ціну жіночого взуття у 10 разів до 6500 грн. Міноборони назвало ціну туфель, які купували для жінок – 650 грн з ПДВ за 1 пару.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here