Home Влада В Уряді будуть слідкувати за цінами на продукти і прогнозують подорожчання

В Уряді будуть слідкувати за цінами на продукти і прогнозують подорожчання

289

Мінекономіки здійснюватиме моніторинг цін на соціально значущі продукти та запровадило декларування цін. Водночас, у Мінекономіки підкреслили наявність об’єктивних факторів зростання цін на продукти через ріст цін на сировину у всьому світі. Зокрема йдеться про зростання ціна на пшеницю на 60%, а на соняшник – на 120%.

Про це повідомляє урядовий портал:

"Цей факт росту цін у світі, з іншого боку, можна розглядати як позитивний для українських виробників, чия продукція експортується по світовим цінам".

Мінекономіки провело ряд консультацій з асоціаціями виробників та роздрібних мереж, які працюють на цих ринках.

В уряді повідомляють, що сторони запевнили уряд у повній забезпеченості внутрішнього ринку основними видами продовольства внутрішнього виробництва та готовності стабільно забезпечувати внутрішній ринок продовольством в необхідних обсягах.

В уряді запевнили, що вдаватимуться до заходів для попередження значних цінових коливань на ринках продовольчих товарів. Серед таких заходів – декларування цін на товари, що мають істотну соціальну значущість.

До таких товарів відносяться крупа гречана, цукор-пісок, борошно пшеничне вищого сорту, макаронні вироби вітчизняного виробництва (вермішель з борошна пшеничного вищого сорту), молоко пастеризоване жирністю 2,5 % (у плівці), хліб житньо-пшеничний, яйця курячі категорії С1, птиця (тушка куряча), вода мінеральна негазована, масло вершкове жирністю 72,5 %.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here