Home Влада Житомирська ОДА заплатила майже 3 млн грн за геопортал

Житомирська ОДА заплатила майже 3 млн грн за геопортал

352

Геопортал Житомирської області, який досі не працює повноцінно, а майже два роки як у тестовому режимі, обійшовся у 2,7 млн грн бюджетних коштів.

Відповідні дані про перерахунок різних сум, починаючи із 2019 і до червня 2021 року проаналізував "Перший житомирський".

Із 2,7 млн грн, які заплатив департамент регіонального розвитку за створення порталу, придбання серверу та іншої техніки, підтримку обладнання, найбільшу суму – 1 млн 361 тис. грн – перерахували упродовж 2019 року. У 2020 році за доробку порталу і його підтримку (хоча він ще був у тестовому режимі, відповідно, не зданий – ред.) заплатили ще 951 тис. грн.

Роботи з актуалізації модулю, техобслуговування за менш, ніж половину 2021 року, вже обійшлися у 372 тис. бюджетних гривень.

Усі послуги департамент замовляє через підприємство інвалідів "Гарант", з яким можуть укладати договори без тендерів. Основний вид діяльності підприємства – ремонт і технічне обслуговування машин і устаткування промислового призначення.

За даними Youcontrolпідприємство пов’язане з ПІ "Рубікон" та ФОП Макаровою. Велика ж кількість (у ПІ "Гарант" 27) видів діяльності може свідчити про фіктивність підприємства.

У минулому році у відповіді на інформаційний запит "Першому житомирському" повідомляли, що орієнтовний термін запуску сайту – квітень 2020 року.

Раніше йшлося про 1,2 млн грн на розробку сайту, однак тепер ціна виросла у понад два рази. Разом із тим станом на червень портал повноцінно не працює. Цьогоріч на бюджетній комісії департамент погоджував цифру у 2,5 млн грн на той же портал.

Крім розробки, ОДА платила за чистку від пилу, моніторинг стану серверів за температурними датчиками, резервне копіювання, моніторинг діяльності веб ресурсів, підтримку ресурсів.

Зв’язки підприємства за даними Youcontrol

Частина скріншотів із розрахунків ОДА з підприємством "Гарант"

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here