Якість ковбаси під контролем
До Держпродспоживслужби надходить значна кількість звернень щодо якості ковбасних виробів та умов їх зберігання в торговельних точках. З метою попередження небезпечних ситуацій, фахівці відомства нагадують про важливі правила купівлі ковбаси.
Уникайте стихійних ринків
Перше та головне правило — утриматися від купівлі продукції на стихійних ринках. Такі місця реалізації не гарантують безпеку харчових продуктів, зокрема ковбасних виробів.
Перевіряйте інформацію на етикетці
Друге правило — уважно читайте інформацію на етикетці, відповідно до статті 6 Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів».
Часто ковбасні вироби продаються на вагу, що ускладнює перевірку маркування. У такому разі вимагайте інформацію у продавця, яка має бути надана у супровідній документації або в інший доступний спосіб.
Дотримання правил торгівлі ковбасними виробами
За правилами роздрібної торгівлі продовольчими товарами:
- Поверхні ковбасних виробів протирають рушником, кінці оболонки зрізають, а обвітрені зрізи зачищають.
- Попереднє фасування ковбаси передбачається в обсягах потреби на один день реалізації.
- Продавець зобов’язаний нарізати продукцію на вимогу покупця, дотримуючись санітарно-гігієнічних правил.
Як діяти у разі сумнівів
Якщо у вас виникають сумніви щодо якості продукту або суб’єкт господарювання відмовляється вирішити проблему, звертайтеся до Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області за адресою: м. Житомир, вул. Вороного Юрія, 55.