Home Здоров'я Голова ВООЗ закликає продовжувати заходи з протидії COVID-19 та грипу: важливість масок,...

Голова ВООЗ закликає продовжувати заходи з протидії COVID-19 та грипу: важливість масок, дистанції та щеплень

583

Голова Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Аданом Гебреєсус закликав людей продовжувати використовувати захисні маски та дотримуватися соціальної дистанції у зв’язку зі збільшенням випадків зараження COVID-19 та іншими інфекційними захворюваннями.

“Захворювання дихальних шляхів, спричинені COVID-19, грипом та іншими патогенами, зростають у багатьох країнах протягом кількох тижнів, і очікується, що це продовжиться після останніх свят”. Сказав Тедрос Аданом Гебреєсус

Також Гебреєсус закликав уряди країн забезпечити доступ до надійних тестів, лікування та вакцин проти COVID-19 та грипу, наголосивши на необхідності продовження використання масок, вентиляції та дистанцію для зменшення впливу захворювань. Він особливо звернув увагу на осіб, що перебувають у “зоні ризику”, закликаючи їх здійснити щеплення. Крім цього, він рекомендує уважно вести спостереження, проводити секвенування та звітування для відстеження еволюції вірусу COVID-19, а також яско інформувати громадськість про ситуацію.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here