Головна Здоров'я На Житомирщині ботулізмом заразилися семеро людей

На Житомирщині ботулізмом заразилися семеро людей

127
0

З початку року в області домашньою консервацією отруїлося 7 людей.  Найбільше наїлися м’ясної тушкованки та консервів в Овруцькій громаді.

 Про це пише пресслужба ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області:

“За 10 місяців поточного року по області зареєстровано 6 побутових випадків захворювання на ботулізм, внаслідок яких постраждало 7 дорослих осіб (жителі Овруцького району – 2 випадки, Любарського, Олевського, Романівського та Брусилівського районів – по 1). Причинами отруєння стали продукти домашнього виготовлення: риба сушена, рибні консерви в томаті та м’ясна тушонка”, – йдеться в повідомленні.

За минулий  рік було зареєстровано 5 випадків, де постраждало 6 осіб, в т.ч. 1 дитина до 17 років. 

Довідково. Ботулізм – це харчова інтоксикація (отруєння), зумовлена споживанням продуктів, які містять ботулотоксини.  Збудник розмножується в анаеробному стані (без кисню) і за неправильних умов зберігання чи транспортування.Причиною ботулізму найчастіше стають продукти домашнього консервування м’яса, риби, рідше – овочів та грибів, пояснює ЦГЗ. Потенційно небезпечними є всі консервовані продукти, які були погано вимиті, неправильно чи недостатньо термічно оброблені, неправильно транспортувались або зберігалися.

ЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here