Home Здоров'я У середу в Україні планують запровадити “жовту” зону – які обмеження діятимуть

У середу в Україні планують запровадити “жовту” зону – які обмеження діятимуть

1049

В Україні продовжили адаптивний карантин до кінця 2020 року. Із 22 вересня по всій території країни влада планує встановити “жовтий” епідемічний рівень.

Відповідне рішення мають приймати у вівторок 21 вересня на засіданні комісії з питань ТЕБ та НС.

Це повідомляє урядовий портал за підсумками селекторної наради під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

«Навантаження на систему охорони здоров’я поки що контрольоване. Реанімаційні ліжка зайняті на 33%, ліжка з киснем на 29%, але при цьому людей, яким призначена киснева терапія, на цих ліжках — 19%», — зазначив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

При жовтому рівні діятимуть такі карантинні обмеження:

Заборонено проводити масові заходи за участю понад однієї особи на 4 кв м площі території або наповненістю залів понад ⅔ місць у кожному окремому залі.

Не більше 4 осіб за столиком в закладі громадського харчування, а відстань між столами – мінімум 1,5 метри.

Кінотеатри та інші заклади культури працюватимуть із заповненістю залів менше за ⅔ місць або 50% місць у кожному окремому залі.

Спортивні зали та фітнес-центри працюватимуть лише у разі обмеження кількості відвідувачів з розрахунку одна особа на 10 кв м площі тощо.

Водночас обмеження жовтого рівня епіднебезпеки не будуть застосовуватися, якщо всі учасники (відвідувачі) та щонайменше 80% організаторів масових заходів, працівників кафе та ресторанів, кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть хоча б одне щеплення або чинний (72 год) результат ПЛР- чи експрес-тестування.

Кінцеве рішення про те, чи надавати послуги тільки вакцинованим, чи дотримуватися всіх карантинних обмежень, залишається за власником.

Аби верифікувати безпечність відвідувачів чи працівників закладів (крім освіти) тимчасово слід користуватися:

міжнародними свідоцтвами;

“жовтими” чи “зеленими” внутрішніми COVID-сертифікатами;

довідкою 063/о (картка профілактичних щеплень);

чинною довідкою про негативний результат (72 год) ПЛР-тесту чи експрес-тестування на антиген.

Щодо освітнього процесу – заклади освіти працюватимуть за умови наявності не менше як 80% працівників хоча б одного щеплення.

Нагадаємо, у Житомирі лікарня №1 заповнена хворими із коронавірусом на 76%.

В Україні за минулий тиждень кількість підтверджених нових випадків захворювання на COVID-19 зросла на 68%, а госпіталізацій — на 51%.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here