Home Здоров'я У Житомирі вакцинували майже 50% дорослого населення – Місюрова

У Житомирі вакцинували майже 50% дорослого населення – Місюрова

755

104 тисячі житомирян вже вакциновані. Це майже 50% дорослого населення. Разом із тим у місті щодня зростає кількість хворих на коронавірус. Статистика летальності також невтішна – 5-6 людей за добу.

Про це під час брифінгу в четвер, 8 жовтня, розповіла заступниця міського голови Марія Місюрова.

«На сьогоднішній ранок ми маємо 156 людей, які захворіли по місту. В області – 703 людини. Ми втратили на сьогодні 6 людей. Кожного дня, статистика по летальності – невтішна. Від 5-ти людей помирає щодня», – каже Місюрова.

Вона також додає, що станом на жовтень, з’явилася необхідність госпіталізувати хворих до лікарні №2. Так, друга лікарня завантажена майже на 50% з початку місяця:

«У лікарні №1 у нас завантаженість 78%, в лікарні №2 – 64%. Щодня у нас більше 20 госпіталізацій з коронавірусом, і це досить важкі пацієнти, які одразу потребують кисневої підтримки і медикаментозного лікування».

Марія Місюрова зазначає, серед померлих є і ті, хто вакцинувався. Переважно це люди літнього віку, що мали лише 1 дозу вакцини:

«Вік померлих досить різний – це і 45, 46 років. Переважна більшість похилого віку – більше 79 років. Серед померлих є і ті, хто вакцинувався. Це вакцинація 1 дозою, переважно “CoronaVac”, і це люди з великою кількістю хронічних захворювань, і вік більше 80 років».

Також Місюрова закликає вакцинуватися.

Нагадаємо, Житомирська область може потрапити до «червоної» зони за декілька днів.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here