Home Здоров'я У Житомирській області працюватиме мобільний пункт щеплень проти COVID, кору та дифтерії

У Житомирській області працюватиме мобільний пункт щеплень проти COVID, кору та дифтерії

751

Автобус для організації щеплень у різних населених пунктах області отримав Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб у рамках підтримки ВООЗ та Євросоюзу.

Вже невдовзі мобільні бригади розпочнуть роботу та проводитимуть вакцинацію проти COVID, кору та дифтерії.

“Завдяки цьому транспорту робота мобільних бригад у справі вакцинації населення отримає нову якість – підвищиться рівень охоплення  щепленнями  населення в найвіддаленіших куточках Житомирської області.

Вже незабаром автобус з командою фахівців почне здійснювати виїзди у об’єднані територіальні громади Житомирщини. Вакцинуватимуть населення від інфекційних захворювань, зокрема COVID-19, кору та дифтерії. Насамперед орієнтуватимуться на вимушено переміщених осіб, вразливі групи населення, людей похилого віку та з хронічними захворюваннями”, – повідомили в Обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ.

Бригади виїжджатимуть у населені пункти за графіком. Пріоритетно вакцинуватимуть усіх охочих проти COVID-19. При потребі надають додаткові медичні послуги: вимірювання тиску, тестування на ВІЛ та гепатити, надання консультацій тощо.

Загалом представництво ВООЗ в Україні за підтримки Європейського Союзу передало Міністерству охорони здоров’я України 59 для зміцнення масштабної вакцинації по всій країні під час війни. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here