Home Здоров'я В Україні визначилися з переліком професій, де вакцинація є обов’язковою

В Україні визначилися з переліком професій, де вакцинація є обов’язковою

764

Обов’язкова вакцинація чекає працівників закладів освіти, центральних органів виконавчої влади та їх структурних підрозділів, а також працівників місцевих державних адміністрацій.

Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОДА.

У Міністерстві охорони здоров’я вдалися до жорсткого рішення – обов’язково вакцинувати тих, хто знаходиться в групі 3 етапу.

«… перші пріоритетні групи, ті хто вакцинувались на перших етапах кампанії вже досягнули показників понад 80% охоплення – це медики, військові ЗСУ, структури МВС. Групи з 3 етапу – освітяни та держслужбовці – ще не досягли такого результату охоплення. Ми вважаємо за доцільне прийняти жорстке рішення для убезпечення освітнього процесу та функціонування органів державної влади, особливо в частині надання адміністративних послуг де відбувається тісний контакт зі споживачами», – коментує міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Зазначається, що першу дозу вакцини від COVID-19 отримали лише 49% працівників сфери освіти, повністю вакциновані – 39%. При цьому, для прикладу, хоча б однією дозою вакциновано 86% працівників екстреної медичної допомоги, 91% складу ЗСУ та 85% сил МВС.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here