Заслужений донор України Володимир в 142-ий раз здав кров

19 вересня 2024 року до обласного центру крові прибув Заслужений донор України, один із чотирьох, що проживають на Житомирщині – Володимир Ушко. Чоловік мешкає в Олевській громаді, йому 64 роки, і цього дня він з самого ранку приїхав до обласного центру, щоб в 142-ий раз у своєму житті здати кров. Журналісти Першого Житомирського не оминули своєю увагою цю подію. Наші кореспонденти особисто поспілкуватись із людиною, для якої допомога інишим – це не просто обов’язок, а частина життя, без якої свій побут йому вже важко уявити.

Історія Володимира Ушка

Володимир розповідає, що вперше здав кров ще на початку 80-х років XX-ого століття, будучи студентом. І спершу для нього ця процедура особливого значення не мала. Лише згодом вона почала набирати ознаки системності. Звання “Заслужений донор України” чоловік отримав ще у 2018 році. У 2015 – він навіть проходив службу в зоні АТО на сході нашої країни. І там йому вдалось проявити свої найкращі якості та стати для декого “ще одним братом” по крові.

Постійна допомога іншим

У донора – перша група група крові з негативним резус-фактором, яка є найуніверсальнішою, та переливати яку можна усім. Вже протягом практично 10 років Володимир Ушко здає свою кров з необхідною періодичністю – 56 діб. І зізнається, що досі почуває себе сповненим сил, свіжості та бажання допомагати іншим.

“У людини, яка постійно здає кров, організм оновлюється, старі клітини відмирають і поповнюється нова кров”, – каже чоловік.

На запитання, як довго Заслужений 64-річний донор ще планує здавати кров, з посмішкою відповідає – “Ще найближчих 5 років буду здавати”, та додає, що притримується постулату свого покійного тестя про те, що старість у людини наступає лише після 100 років життя.

Більше про історію Заслуженого донора Володимира Ушка дивіться у нашому відеоматеріалі.

Нагадаємо, ми нещодавно спілкувались із обласним центром крові і повідомляли про те, що ситуація з донорами крові у Житомирській області – критична. Пропнуємо вам дізнатись більше про це у нашому матеріалі за посиланням.