Home Здоров'я Житомирська область на межі червоної зони, – головний санлікар

Житомирська область на межі червоної зони, – головний санлікар

1310

Житомирська область може стати наступним “червоним” регіоном України (після Херсонської). На межі посилення карантинних обмежень – Житомирська, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька та Харківська області.

Про це повідомив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін:

“Маємо констатувати, що епідемічна ситуація прогнозовано погіршується. Ми вже маємо рішення про переведення Херсонської області, це перша область, яка рішенням комісії ТЕБ та НС була переведена в червоний рівень, і цей рівень епідемічної небезпеки буде запроваджений з 15 жовтня. Ми бачимо що в цій області ситуація зараз найгірша”.

Він додав, що п’ять вищезазначених областей можуть потрапити до червоної зони вже на наступному тижні.

“Поки що вдається ситуацію втримати або за рахунок розгортання додаткових ліжок, або ресурсів системи охорони здоров’я, або за рахунок що включаються нові механізми по тестуванню. Але ситуація поступово погіршується”, – додав заступник міністра.

Нагадаємо, 14 жовтня Житомирська область увійшла до п’ятірки регіонів, де найбільше хворіють коронавірусом. За минулу добу тут підтвердили понад 1,1 тис. нових випадків.

Освітян закликають вакцинуватися, адже з листопада у разі потрапляння до червоної зони, школи, де немає 100% вакцинованих працівників, будуть закривати. Невакцинованих освітян відсторонять від роботи без збереження зарплати під час карантину.

Читайте також: У Житомирі канікули розпочнуться із 23 жовтня

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here