Home Кримінал В Олевському районі поліція ліквідувала старательську греблю

В Олевському районі поліція ліквідувала старательську греблю

119

Під час спільного рейду працівники ГУНП в області, Управління захисту економіки ДЗЕ Нацполіції та спецпризначенці виявили в Олевському районі підготовлену старателями базу під копальню. Неподалік знаходився УАЗ без номерів із рівненським «грибником» та застряглий у багнюці причеп із знаряддям промислу. Усе виявлене вилучено до відділу поліції.

3 липня рейдувальники отримали інформацію про те, що неподалік с. Сущан Олевського району у лісі копачі-нелегали гатять греблі, готуючись до старательського промислу. Прибувши на місце, правоохоронці дійсно виявили на вказаному узліссі саморобні огородження з мішків, що блокували виток води і утримували її на місцевості. Самих копачів поліцейські не застали. Відтак було організовано ліквідацію саморобної греблі.Тим часом неподалік місця події правоохоронці виявили автомобіль УАЗ без номерних знаків, в якому знаходився житель Рівненської області.

Чоловік розповів, ніби приїхав в олевські ліси «на збір грибів та ягід». Однак під час огляду його автівки було виявлено знаряддя, що вказували на промисел іншого характеру: мотопомпа, пожежні рукави та інше старательське приладдя.

Ще одну знахідку з подібним начинням правоохоронці виявили з іншого боку греблі. У багнюці застряг причіп теж без номерних знаків, в якому перевозилися специфічні знаряддя, що використовують бурштиношукачі. Власника на місці прогнозовано не виявилося.

За таких обставин працівники слідчо-оперативної групи вилучили усе виявлене до Олевського відділення поліції, туди ж було доставлено й рівненського «грибника». Нині за вказаними фактами розпочаті перевірки.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here