Home Місто 100-річна Меланія Іванчук з Левкова засуджує війну на Сході, через яку гинуть...

100-річна Меланія Іванчук з Левкова засуджує війну на Сході, через яку гинуть українці

121

Свої перші 100 років відсвяткувала днями Меланія Іванчук із Левкова. Рідні бажали їй прожити хоча б ще стільки, натомість мрія у довгожительки лише одна – аби в країні був мир.

Попри поважний вік Меланія Яківна порається по господарству і слідкує за подіями на Сході. Доньку постійно розпитує, чи змінилося там щось і чи врешті війна не закінчилася. Бабуся 10 онуків, 9 правнуків та двох праправнуків сама пережила дві світові війни і три голодомори і сподівалася, що більше це не повториться.

Втім, так зване АТО не дає їй спокою на старості, а винним в усьому вважає Путіна. Каже, що таким чином Україну та українців хочуть взагалі знищити. З самого пекла війни – донецького летовища повернувся онук пані Меланії з позивним «Наркоз». Він з квітня на передовій  рятує життя поранених бійців-побратимів і часто сам ризикує потрапити під ворожі кулі. Життя своєї бабусі вважає гарним прикладом для наслідування, а її підтримку відчуває повсякчас.

Крім розмов про 100-річчя ювілярки, за святковим столом усі просять у Бога миру і злагоди та сил усім, аби гідно пройти випробування. Також згадують українських військових, які попри все мають вернутися додому живими.

 

Меланія Іванівна не знає своїх секретів довголіття, але з самого дитинства працювала в колгоспі, а потім виховувала разом з чоловіком 5 дітей. Постійно в роботі та турботах не зчулася як дожила до 100 років.

Таких людей в Україні наразі проживає менше двох тисяч і значна частина саме на Житомирщині.

Юлія ДЕМУСЬ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here