Home Місто Лондонські автобуси зникнуть?

Лондонські автобуси зникнуть?

97

Всі люблять легендарний лондонський автобус. Однак застарілі моделі, що працюють на дизельному паливі, серйозно забруднюють і без того не ідеальне повітря в місті.

Через забруднення повітря в Лондоні щороку гине до 9 тисяч осіб. Найбільшу небезпеку становлять зважені в повітрі частки і токсичний газ двоокису азоту (NO2). Обидва забруднювачі викидаються з вихлопними газами транспортних засобів, особливо дизельних. TfL і мер Лондона активно виступають проти використання дизельних двигунів, щоб позбутися від викидів продуктів згорання до 2050 року.

Великобританія знаходиться на одному з перших місць за кількістю хворіють на астму в Європі і володіє одним з найвищих коефіцієнтів поширеності симптомів астми у дітей в світі. У Лондоні на дизельні транспортні засоби припадає близько 40% викидів оксидів азоту.

Проблема в тому, що нові, екологічно чисті автобуси коштують дорого, до 300 тисяч фунтів стерлінгів кожен. До того ж їх не можна замінити за один день.

Рішення задачі

Підрозділ адміністрації Великого Лондона Transport for London (TfL) знайшов рішення: Software AG (зі своєю платформою Cumulocity IoT), а також компанії HJS Emission Technology і Sensor-Technik Wiedemann (STW) об’єднали зусилля для реалізації рішення про систему смарт сіті – дистанційного моніторингу стану систем очищення вихлопних газів.

Як повідомляє Everest, до 2021 року понад 5000 автобусів будуть модернізовані за допомогою технології зниження токсичності вихлопів (SCRT), розробленої компанією HJS Emission Technology. Ця технологія використовує фільтри частинок і каталітичні нейтралізатори, щоб зменшити викиди частинок сажі та оксиду азоту (NOx). Також на кожному автобусі буде встановлено телеметричний контролер TC1 компанії STW з вбудованим GPS-модулем, щоб контролювати викиди в будь-який час і в будь-якому місці. Платформа Cumulocity IoT компанії Software AG буде використовуватися для прискорення інновацій в рішеннях для промислових транспортних засобів STW.

Використовуючи рішення Cumulocity IoT, STW і HJS, підрозділ адміністрації міста, відповідальне за транспорт, може оптимізувати маршрути автобусів, скоротити час простою на зупинках і поліпшити розподіл ресурсів. Причому оптимізація маршрутів допоможе значно скоротити викиди CO2.

STW використовує платформу Cumulocity IoT, створивши на її основі власне IoT-рішення для збору даних з бортових пристроїв під назвою STW machines.cloud. Воно об’єднує, контролює і аналізує операції в режимі реального часу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here