Home Місто В Житомирі безхатченки прибрали сквер і пофарбували лавки. ФОТО

В Житомирі безхатченки прибрали сквер і пофарбували лавки. ФОТО

441

На розі вулиць Небесної сотні та Лятошинського з самого ранку кипить робота. Місцеві безхатченки прибрали сквер, побілили дерева і взялися фарбувати  лавки. 

Молоді матусі, що гуляють поблизу з цікавістю споглядають на це і не одразу вірять, що саме безпритульні  займаються благоустроєм улюбленого місця відпочинку.

Голова правління ГО "Милосердя" Владислав Паламарчук, який опікується безхатьками, пояснює, що ці чоловіки "мешкають" в цьому районі, тож з радістю зголосилися приєднатися до такої акції. Втім, зазвичай їх звикли бачити, коли  щось вибираюють з урн для сміття, просять скляну тару чи ходять із сумками, напханими картоном і всіляким непотрібом.

Нинішня акція "Квітучий парк" зруйнує деякі стереотипи про таких людей.

"Думаю, що після побаченого багатьом відпочивальникам буде соромно, коли вони викидатимуть сміття у сквері чи залишатимуть його після гулянь на природі. Наші безхатченки не мають власного дому, але це не означає, що вони не люблять своє місто, – каже Владислав. – Я запропонував їм вийти і пофарбувати лавки. Таким чином хлопці відчувають себе потрібними і корисними. Їм приємно буде бачити щодня результати своєї колективної роботи. Вважаю, що обовязок кожного зберігати свій дім, вулицю, місто в чистоті. Суботники періодично влаштовувати треба, але ж всі знають, що чисто там, де не смітять. Я пропонував попередньому меру розробити якісь положення чи систему штрафів для тих, хто засмічує середовище. У всіх цивілізованих країна шукають способи як боротися з такою звичкою людей".

Поки безхатченки фарбують лавки, в центрі скверу вже встигли перекопати клумбу та засіяти весняними клумбами. Таку приємну місію довірили дітям з особливими потребами, яких підтримали батьки та наставники.

 До акції долучилися представники ЖМДГО «Все робимо самі» та  БФ "Сім’я". Разом з дітками вонизакупили рослини й насіння і  створили клумбу з лабулярії, моживельника та нарцисів.  

Мета заходу, за словами організатора Богдана Купчинського,  прибрати сквер на розі вулиць Лятошинського та Небесної Сотні, привести лавочки в пристойний вигляд і щоб ті квіти і кущі, які висадили діти з особливими потребами, милували око житомирян.

Юлія ДЕМУСЬ
 
 
 
 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here