Home Місто Переселенка з Луганщини викладає іноземну мову та проводить майстер-класи для житомирян

Переселенка з Луганщини викладає іноземну мову та проводить майстер-класи для житомирян

148

У Києві відбувся перший бізнес-форум для переселенців. 30 представників громадських і міжнародних організацій провели для них майстер-клас зі створення концепції власної справи.

"Цей форум створений для того, щоб люди змогли зрозуміти, побачити можливості, які вони мають, і почали приносити користь у тому суспільстві, де живуть", – сказав Бенджамін Лонг, заступник постійного представника Офісу ініціатив перехідного періоду в Україні.

"Ми поєднали декілька компонентів. Перший — інформаційний. Професори з бізнесу, тренери ділитимуться практичними знаннями, а міжнародні організації розповідатимуть, чому та які програми реалізовували. Другий — успішні історії переселенців. Людей, які вже другий рік успішно ведуть свою справу", – каже Оксана Левицька, координатор форуму.

33-річна Вікторія Хромова, приїхала на форум з однорічним сином.

"В Житомир переїхали з Алчевська Луганської області влітку 2014 року. Їхали великою родиною – я, чоловік, діти, мої батьки, дідусь з бабусею. Згодом отримала грант від "Крим СОС". На ці гроші закупила проектор, мультимедійну дошку, літературу, меблі. Пізніше був ще грант від МОМ. На ці кошти закупила додаткову літературу", – розповідає Вікторія.

У школі не лише викладає іноземну мову, а й проводить майстер-класи.

"Нещодавно пройшли різні майстер-класи з акторської майстерності англійською. Невдовзі плануємо запустити курс "Розвиток для малюків від одного року". У своїй школі англійську викладаю сама. Також запускаю групу польської мови, німецьку викладаємо по скайпу", – каже.

Організаторами форуму виступила громадська організація "Крим СОС".

Джерело: Gazeta.ua

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here