Home Місто Ціни на овочі на житомирських ринках будуть рости до середини березня

Ціни на овочі на житомирських ринках будуть рости до середини березня

160

Традиційно лютий вважається найхолоднішим місяцем зими, і затрати на зберігання овочів саме у лютому найвищі, тому цілком прогнозовано, що так званий "борщовий набір" для українських господинь зросте у ціні на кілька гривень.

Про це йдеться у матеріалі газети «Ехо».

Взагалі капуста, буряк, морква, картопля почали додавати у ціні ще в січні.

Якщо у листопаді на житомирських ринках капусту можна було придбати за 2,5 грн/кг, картоплю та моркву – за 3 грн, цибулю – за 2,8 грн, буряк – за 3,5 грн/кг, то вже в січні вони додали у ціні як мінімум 50 коп. Причому капуста подорожчала найбільше (на 1,5-2 грн), – кажуть, надлишки її на складах вже закінчилися, тому ціна почала зростати.

"У січні ми рідше ходили на базар через свята, – розповідає господиня з Андрушівського району. – Тому ціни на городину і виросли. Думаю, будуть вони зростати і далі, можливо, аж до березня, тут все залежить від того, скільки овочів запасли для продажу. Цьогоріч урожай був непоганий. Тому, мабуть, десь у середині весни люди почнуть активно розпродавати старі запаси, і лише тоді ціна на овочі, можливо, впаде".

А от ті овочі, які виросли у теплицях, свого цінового піку досягли напередодні та у пік новорічних свят, коли господині активно готували новорічні меню, до яких хотілося включити свіжий огірок чи помідор.

Після свят попит на них стрімко впав і впали ціни – одразу гривень на 5. Далі вони будуть трохи дорожчати – і через курс долара, і через зростання витрат на обслуговування теплиць.

А ще цілком ймовірно, що цьогоріч господарі теплиць затримають висадку нової розсади, щоб зекономити на газі, і новий тепличний врожай зберуть пізніше, ніж зазвичай.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here