Home Місто За 5 років 23 мешканці Житомирщини отримали статус постраждалої особи від торгівлі...

За 5 років 23 мешканці Житомирщини отримали статус постраждалої особи від торгівлі людьми

191

30 липня  весь світ відзначає день протидії торгівлі людьми. Як не потрапити в рабство? Які є форми торгівлі людьми? Що робити, коли їдеш за кордон? Хто може постраждати ід торгівлі людьми?

Про це говорили сьогодні, 31 липня, під час круглого столу «Ні – трудовій експлуатації в Україні» за участю начальника управління сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Світлани Гресь.

«Люди повинні знати про випадки торгівлі людьми і як себе вберегти. Крім цього, ми маємо привертати увагу людей до цієї проблеми. У минулому році наше управління разом із гендерним центром проводили інформаційну акцію на автовокзалі, щоб підвищити обізнаність про ризики торгівлі людьми та упередити їх прояви», – зазначила Світлана Гресь.

З 2012 по 2017 рік 23 особи з Житомирщини отримали статус постраждалої особи від торгівлі людьми.

Основні форми торгівлі людьми:

–         сексуальна експлуатація;

–         трудова експлуатація;

–         примусове жебрацтво;

–         торгівля людьми з метою вилучення органів.

Постраждати від торгівлі людьми може кожен, незалежно від віку, статусу освіти та соціального статусу. Громадяни України, які їдуть за кордон, повинні пам’ятати декілька правил – нікому не віддавати свій паспорт, а влаштовуючись на роботу через фірми обов’язково перевіряти ліцензію на посередництво працевлаштування закордоном.

Якщо вам будуть відомі факти торгівлі людьми, або ж ви стали жертвою звертайтеся на національну «гарячі лінія» з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів 527 (безкоштовно з мобільних) або 0-800-505-501 (безкоштовно зі стаціонарних).

Довідково. Торгівля людьми – це злочин проти людини (Ст. 149 Кримінального кодексу України). За оцінкою Міжнародної організації з міграції (МОМ) понад 160 тис. українців постраждали від торгівлі людьми, починаючи з 1991 року. Щорічний дохід злочинців від торгівлі людьми у всьому світі складає близько 120 мільярдів доларів.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here