Home Благодійність З любов’ю від житомирян: волонтери готують 1000 кг олів’є для ЗСУ

З любов’ю від житомирян: волонтери готують 1000 кг олів’є для ЗСУ

794

У Житомирі команда із 30 волонтерів ввечері 21 грудня взялася за приготування олів’є для військових: одні чистять овочі, інші – ріжуть моркву, картоплю, огірки, яйця та ковбасу.

Таку ініціативу вже другий рік поспіль реалізує волонтер Артур Волинець разом з усіма небайдужими. Попередньо оголосив збір інгредієнтів: можна було приносити продукти, пластикову тару чи переказувати кошти на їх придбання.

Каже, що долучилися приватні підприємці та пересічні житомиряни. Одна бабуся принесла банку горошку відзначаючи, що це чи не єдине, чим наразі вона може допомогти захисникам.

“Ми у минулому році зробили тисячу кілограмів олів’є і тепер знову вирішили повторити цей досвід. З учорашнього дня на чотирьох кухнях варили овочі у великих ємностях. З минулого року навіть лишилися каструлі, бо люди нам дарували. Далі протягом дня чистили і тепер завершальний етап – нарізка, – пояснює Артур Волинець. – Все перемішуємо, розподіляємо по відрах, таких буде 350. Цибулю та майонез не додаємо, аби салат довше зберігався. Його та спеції можна буде за смаком додати вже перед вживанням, коли все доставлять на передову. На фронт буде їхати 6 автівок – волонтери зібрали і везтимуть іншу допомогу, а разом з тим наш салат – якраз буде до Різдва”.

За словами Артура Волинця, до процесу збору продуктів і приготування олів’є приєдналися люди віком від 4 до 97 років, у тому числі нечуючі, дружини військових, а також ті, хто підтримував справу в 2022-му. Всіх об’єднала єдина мета – віддячити воїнам та подарувати їм трохи святкової атмосфери, турботи і домашнього затишку.

Юлія Демусь

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here