Житомирська обласна рада подала касацію на рішення апеляційного суду щодо депутата Развадовського: пояснення від в.о. голови обласної ради

2975

Житомирська обласна рада розпочала правову боротьбу, подавши касацію на рішення апеляційного суду щодо обов’язків депутата Віктора Развадовського. Про це повідомив Володимир Ширма, в.о. голови обласної ради, під час 18 сесії. Після засідання він звернувся до журналістів і прокоментував дане рішення так.

“Ми працювали над цим питанням разом з юристами. Ця касація не стосується дій депутата Розвадовського, а саме рішення апеляційного суду. Згідно з нашим законодавством, юристи стверджують, що подібних випадків в судовій практиці практично не було, коли суд позбавляв депутата його депутатського статусу. У законі чітко визначений перелік 5-6 пунктів, коли депутат може скласти свої повноваження. Така практика не мала місця у судових рішеннях.”

Щодо питання про складання повноважень депутата Савченка, це вже п’ята сесія, коли депутати не змогли проголосувати за складання його повноважень. Чи існує якийсь інший спосіб, крім сесії обласної ради, щоб цей депутат склав повноваження?

Випадок Розвадовського — це саме той випадок, коли апеляційний суд прийняв рішення на користь депутата. Ну, й іншого мабуть…


Ви кажете що таке рішення не правомірне?

“Суд, він самий справедливий. Але ми маємо дійти до кінця, щоб потім ні у кого не виникало питань, у тому числі і до мене як до в.о. голови обласної ради.”

Нагадаємо, що Житомирська облрада подала касацію щодо рішення про припинення повноважень депутата Развадовського.

Підписуйтесь на «Перший Житомирський» у соцмережах:
Telegram
Facebook
Instagram
YouTube
TikTok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here