Традиційно найбільші видатки щомісяця в органах влади – на заробітні плати. Крім звичних витрат на квіти, рамки, воду, відзнаки, у грудні купували навіть БпЛА.

На що витрачали бюджети в мерії, ОДА та облраді в грудні перед Новим роком – промоніторив Перший житомирський.

Житомирська ОДА у грудні витратила щонайменше 5 млн грн на зарплати працівникам апарату (без структурних підрозділів). Це становить в середньому по 55,5 тис. грн на одну штатну одиницю (в розрахунку на 90 осіб за структурою та чисельністю апарату станом на 31.01.2022).

Понад 92 тис. грн заплатили підприємству інвалідів “Гарант” за послуги з програмного забезпечення. Саме це підприємство створило за майже 3 млн грн досі непрацюючий геопортал Житомирської області, функціонал якого й нині залишається частково російською мовою, а частина інформації на ресурсі за 3 млн грн не актуальна, недоступна або ж у вигляді пдф-файлів. Цікаво, у 2022 році ОДА та департамент регіонального розвитку заплатили підприємству “Гарант” майже 900 тис. грн за послуги програмного забезпечення та підтримку геопорталу. У той же час садочки Житомира платять підприємству за ремонт електроплит.

50 тис. грн заплатили за рамки ФОП Бех А.М., 50 тис. грн – за шини, які купили в ФОП Павлюк В.О.

На канцтовари витратили майже 49 тис. грн, їх придбали у ФОП Врублевська О.В. 33 тис. грн пішло на питну воду, яку постачає ТОВ “ІДС Аква Сервіс”, ще 13 тис. грн – на бланки подяк.

ФОП Дорофєєв отримав 46 тис. грн за точки доступу Wi-Fi, безперебійники та матеріали до комп’ютерної техніки.

Житомирська мерія теж найбільшу суму у грудні – понад 3 млн грн – спрямувала на заробітні плати, у тому числі понад 1 млн грн – на премії для Дня місцевого самоврядування.

На 1,2 млн грн купили у грудні також комплекти військової форми та за 720 тис. грн БпЛа комплекс “ВАЛК-1”.

Понад 350 тис. грн витратили на закупівлю води в бутлях для пунктів незламності у ФОП Остапчук Д.В. Ще 65 тис. грн оплатили за постери для пунктів незламності (50 тис. грн – ФОП Яременко Є.І. та 15 тис. грн – ФОП Таранушенко Л.І.).

20,7 тис. грн витратили на забрендовані логотипом пакувальні пакети для інспекторів-паркувальників.

27,6 тис грн  коштувала мінеральна вода, яку постачає ФОП Пидюра С.М.

3 тис. грн у грудні заплатили за квіткові композиції.

Житомирська обласна рада на заробітні плати в грудні витратила близько 600 тис. грн.

Близько 150 тис. грн пішло на оплату розміщення інформації у ЗМІ.

30 тис. грн заплатили ФОП Єгорову О.В. за отримані відзнаки Житомирської обласної ради, 22 тис. грн – за отримані фоторамки від ФОП Борзової А.О.

Також облрада купувала канцтовари, платила за ремонт техніки.

Зазначимо, що вся інформація є публічною та розміщена на порталах використання бюджетних коштів.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here