Home Гроші Білорусь може почати торгівельну війну з Україною

Білорусь може почати торгівельну війну з Україною

139
Білоруська сторона виступає проти введення Україною імпортних мит на нафтопродукти. Києву погрожують контр заходами.

Білоруським НПЗ залишилося трохи більше місяця чекати прояснення перспектив роботи на українському ринку. В кінці грудня Україна має остаточно визначитися, вводити чи не вводити мита на імпортні нафтопродукти. Якщо вони будуть введені, Мінськ загрожує ввести заходи у відповідь.

Тема мит на імпортні нафтопродукти обговорюється українською стороною майже рік, і, як зазначають українські експерти, при безпосередній участі російських нафтовиків. Саме вони активно лобіюють введення мит на бензини в розмірі 130 євро за тонну і 80 євро за тонну на дизпаливо, зазначає сайт Naviny.by.

У числі головних лобістів аналітики називають ТНК-ВР, яка володіє найбільшим українським НПЗ у Лисичанську. За підтримки чиновників Міністерства енергетики та вугільної промисловості України та місцевих фінансово-економічних груп нафтовики намагаються потіснити імпортерів, яким сьогодні належить більше 50% ринку нафтопродуктів України.

Зараз офіційний Київ веде досить складні переговори про ціну на російський газ. Прем’єр-міністр України Микола Азаров висловив надію на те, що Україна розплатиться з Росією за поставлений у листопаді газ вже за новою ціною.
 

Корреспондент.net 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here