Home Гроші Молдованину на кордоні вліпили штраф за те, що він пішов не тим...

Молдованину на кордоні вліпили штраф за те, що він пішов не тим коридором і хотів перевезти церковне начиння

104

Днями в  зону митного контролю міжнародного автомобільного пункту пропуску «Виступовичі» митного поста «Північний» Житомирської митниці в’їхав автомобіль марки «Toyota Land Cruiser" під керуванням громадяни Молдови, що слідував з транзитом через територію України з Росії до Р. Молдова.

Водій авто самостійно для проходження прикордонно-митного контролю обрав смугу руху «зелений коридор», тобто своїми діями вказав, що не має заборонених чи обмежених до переміщення через митний кордон України товарів та предметів і усно підтвердив про їх відсутність.

Проте, виходячи з аналізу та оцінки ризиків, автомобіль було переведено на смугу «червоний коридор» для проведення його поглибленого огляду.

Так, при проведенні огляду вказаного транспортного засобу було виявлено велику партію церковного начиння. Без ознак схову у багажному відсіку автомобіля знаходились тридцять церковних предметів, а саме: церковні книги, хрести, хрестильні ящики, мощевик на ікону, потир-чашу тощо.

Таким чином, громадянин Молдови порушив встановлений порядок проходження митного контролю в зоні спрощеного контролю «зелений коридор».

Співробітниками митниці запроваджено справу про порушення митних правил за ознаками статті 471 Митного Кодексу України «Порушення порядку проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю», санкція якої передбачає накладення штрафу в розмірі 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, а у разі якщо безпосередніми предметами правопорушення є товари, переміщення яких через митний кордон України заборонено або обмежено законодавством України, – також конфіскацією цих товарів.

За попередньою оцінкою вартість вилученого майна складає більше 40 тисяч гривень. Безпосередні предмети порушення митних правил вилучено. Рішення по справі буде прийнято судом.

 


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here