Home Гроші На комісії АПК депутати підтримали ініціативу голови Житомирської ОДА про збільшення фінансування...

На комісії АПК депутати підтримали ініціативу голови Житомирської ОДА про збільшення фінансування програми «Власний дім»

105

 Депутати погодили питання щодо збільшення лімітів кредитування для жителів Житомирщини, які скористаються програмою індивідуального будівництва житла на селі, від 150 до 300 тисяч гривень. А також додатково виділити 500 тисяч гривень для реалізації програми до кінця 2017 року.

 
Засідання комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села відбулась сьогодні, 26 жовтня.
 
Голова ОДА Ігор Гундич ініціював перед депутатами облради питання щодо збільшення фінансування програми «Власний дім». Адже розширення фінансових можливостей програми сприятиме тому, що все більше родин в області скористається кредитом під 3% річних для будівництва житла на селі.
 
Директор КП «Обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі» Ігор Потапчук повідомляє, що у 2017 році програмою скористалось 16 родин Житомирщини. З них – 5 родин учасників АТО та 3 багатодітні сім’ї.
 
«До нас звертаються прості люди, які живуть і працюють у сільській місцевості. Це єдина програма в області, яка допомагає їм придбати житло, зробити реконструкцію чи побудувати будинок за такими вигідними умовами. 1,1 млн грн вже виділено у цьому році, просимо виділити додатково 500 тисяч грн на фінансування програми. Адже ще 7 родин звернулися до фонду із заявами та пакетами документів для отримання пільгового кредиту», – наголосив Ігор Потапчук.
 
Депутати підтримали питання щодо збільшення фінансування програми індивідуального будівництва на селі «Власний дім» та розглядатимуть його на сесії облради, яка відбудеться 2 листопада.
 
Нагадаємо, що нещодавно голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич оглянув в дії програму «Власний дім» у смт Ружин.
 
Для того, щоб скористатись програмою, необхідно подати необхідні документи до КП «Обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here