Home Гроші НАБУ візьметься за декларацію Сухомлина: знайшли невідповідності майже на 4 мільйони

НАБУ візьметься за декларацію Сухомлина: знайшли невідповідності майже на 4 мільйони

619

НАБУ розслідуватимуть невідповідності на 4 млн грн у деклараціях міського голови Сергія Сухомлина.

Про це повідомляє «Слово і діло».

НАЗК перевірило декларацію Сухомлина за 2018 рік, у висновку зазначається, що він вказав неправильну вартість свого автомобіля марки AUDI A8 2013 року випуску ‒ 780 тис. грн замість 363 тис. грн. До речі, керівник правління АТ «Житомиргаз» Валентин Ющенко також має автівку AUDI A8, про що вказує в декларації його дружина.

Також Сухомлин зазначив, що вартість автомобіля його дружини MW X3 2007 року випуску складає 560 тис. грн, тоді як за даними НАЗК, ціна авто ‒ 474 тис. грн. Він також не вказав, що його дружина є співзасновницею ТОВ «Кінотон», куди внесла статутний капітал у 2,5 млн грн та ТОВ «Стров енерджи», куди внесла 250 тис. грн.

Мер Житомира пояснив, що під час заповнення декларації його дружина не надала такої інформації, проте НАЗК не врахувало ці пояснення, адже Сухомлин був співзасновником цих компаній.

У Нацагентстві підрахували, що недостовірні відомості у декларації відрізняються від достовірних на 3 млн 864 тис. грн.

Тепер НАБУ будуть розслідувати цю справу. Якщо провину мера доведуть у суді, він буде змушений сплатити штраф 42,5 тис. грн ‒ 51 тис. грн або піти на громадські роботи 150-240 годин з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, Сухомлин – серед найскромніших мерів України, має одну з найнижчих зарплат.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here