Home Гроші Начальницю Житомирської митниці арештували з можливістю застави у 800 тис. грн

Начальницю Житомирської митниці арештували з можливістю застави у 800 тис. грн

3599

Начальницю Житомирської митниці Ольгу Ільїнську та двох її спільників арештували після затримання “на гарячому” під час отримання хабаря. Проте вони можуть вийти після внесення застави в розмірі 670-800 тис. грн.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура:

“За клопотанням Київської міської прокуратури судом обрано запобіжні заходи начальниці Житомирської митниці, керівнику відділу та митному брокеру, викритим в організації корупційної схеми одержання неправомірної вигоди за безперешкодне оформлення товарів, які завозяться на митну територію України (ч. 3 ст. 368 КК України).

За рішенням суду очільниці Житомирської митниці обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 805 тис. грн, керівнику відділу – у вигляді тримання під вартою із заставою 805 тис. грн, митному брокеру – у вигляді тримання під вартою із заставою 671 тис. грн”.

Вказані особи організували корупційний схему митного оформлення імпортних товарів, а саме – приховування товару від митного контролю, підміни номенклатури тощо.

За послуги з “пільгового розмитнення” митники разом із брокером брали від 200 гривень до 400 доларів за 1 декларацію. Декілька фактів передачі коштів за такі послуги задокументували правоохоронці.

Під час затримання «на гарячому» фігуранти брали транш хабаря в розмірі 2 тис. доларів США та 50 тисяч гривень.

Санкція інкримінованої статті передбачає до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади та займатись певною діяльністю та строк до трьох років, та з конфіскацією майна.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here