Home Гроші Начальницю Житомирської митниці викрили в системній корупції

Начальницю Житомирської митниці викрили в системній корупції

1360

“На гарячому” під час отримання хабаря затримали начальницю Житомирської митниці. Жінка організувала масштабну корупційну схему. Схема полягала в неналежному митному оформленні товарів. В обмін за хабарі посадовці обіцяли не створювати штучних перешкод при митному оформленні вантажів. У разі відмови – погрожували додатковими перевірками, затягуванням часу і простоями.

До схеми начальниця митниці долучили місцевого брокера, одного з начальників відділів та загалом мінімум 8 осіб митниці. 

Про викриття схеми повідомили в ДБР та СБУ:

“За результатами спецоперації начальницю Житомирської митниці, начальника відділу контролю митної вартості та відповідного митного брокера затримано «на гарячому» під час одержання чергової частини неправомірної вигоди.

ДБР спільно з СБУ проводить масштабну та довготривалу операцію «Митниця – для України». У межах операції вже вдалось запобігти злочинам на сотні мільйонів гривень”.

За результатами спецоперації начальницю Житомирської митниці, начальника відділу контролю митної вартості та відповідного митного брокера затримано «на гарячому» під час одержання чергової частини неправомірної вигоди”. 

Зокрема, ДБР зафіксувало протиправне оформлення 17 автомобілів, через що бюджет недоотримав понад 2 млн грн. Загалом задокументували два факти отримання хабарів.

Чиновники вимагали неправомірну вигоду із місцевих бізнесменів, які імпортували в Україну різноманітні товари. 

Попередня кваліфікація правопорушення: зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here