Home Гроші Нашим агрохолдингам не подобається, що білоруське молоко занадто якісне, у своє українці...

Нашим агрохолдингам не подобається, що білоруське молоко занадто якісне, у своє українці додають антибіотики

97

Українським виробникам молока потрібно не на «білоруську експансію» скаржитися, а спантеличитися, нарешті, якістю свого продукту.

Так народний депутат фракції КПУ, секретар Житомирського обкому партії Василь Самойленко прокоментував звернення Асоціації виробників молока (АВМ) до Президента В. Януковича з проханням ввести квотування імпорту молочної продукції з Білорусії, пише Голос.ua.

У АПМ запевняють, що збільшення білоруської «молочки» на українському ринку, це загроза для вітчизняних аграріїв.

«Ну, по-перше, варто було б уточнити, що мова йде про великі аграрні холдинги, які є членами АПМ, які піклуються виключно про свої інтереси. І вже ніяк не про інтереси селян, – продовжив Василь Самойленко. – А по-друге, для цих холдингів загрозу несуть не високоякісні білоруські продукти, а їх власні, низькоякісні і неконкурентоспроможні».

Власне, відмінність в якості товарів, скоріше за все, і змусила нервувати українських ділків з АПМ, – упевнений парламентарій.

«Білоруські виробники користуються ГОСТами, тому якість їх продукції така висока. Воно відома навіть в Україні. Так само добре, як відома низька якість нашого вітчизняного молока », – констатував В. Самойленко.

І нагадав, як приклад, що заради збільшення терміну придатності, в молоко, куплене у приватних господарів, українські великі агрокомпанії додають антибіотики: «Що для Білорусії, що зберегла великотоварне сільське виробництво, просто неприпустимо».

І, щоб не боятися конкуренції, українським молочникам потрібно не сльозливі листи президенту писати, а потурбуватися, нарешті, про якість своєї продукції.

«Тому Україні необхідно прийняти ще кілька років тому запропоновану Компартією програму відновлення сільського господарства. А так само повернути радянські ГОСТи і розробити нові. Тоді українським виробникам доведеться робити якісний продукт », – підсумував В. Самойленко.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here