Home Місто Бердичівський суддя у відставці відсудив собі довічне утримання

Бердичівський суддя у відставці відсудив собі довічне утримання

174

Свого часу, кілька років тому, один бердичівський суддя вийшов у відставку.

За ним залишилося і звання судді, і відповідні соціальні гарантії. Зокрема, його пенсія (тобто, довічне грошове утримання) щомісяця мала складати 90% від заробітної плати діючого судді.

Якщо у суддів зростала зарплата, то і пенсія судді у відставці, автоматично, мала збільшуватися, пишуть Бердичівські новини.

Так було кілька років, доки парламент не прийняв новий закон, встановивши дещо інші правила утримання судді.

У тому числі, зменшив грошове утримання до 80%. Очевидно, що миритися із таким станом речей ніхто не збирався.

Суддя у відставці звернувся до своїх колег — діючих суддів, подавши відповідний позов до Управління Пенсійного фонду України.

Свою позицію він аргументував тим, що виходив у відставку за старим законом, тож його грошове утримання має також нараховуватися за тодішнім законом.

З думкою позивача не зовсім погодилися в Управлінні Пенсійного фонду Бердичева та Бердичівського району, про що свідчить заперечення проти позову, надане у суд.

Заробітна плата діючого судді Бердичівського міськрайонного суду становить майже дев’ятнадцять з половиною тисяч гривень на місяць — оклад 11470 гривень та доплата за вислугу років у розмірі 70%, що у грошовому вимірі складає 8029 гривень.

Вислухавши всі доводи сторін, зваживши на “за” і “проти”, суддя Бердичівського міськрайонного суду Тетяна Потапова позов свого колеги у відставці задовольнила частково: до 3 червня поточного року йому мали платити утримання у розмірі 80% від зарплати діючого судді, а з цього числа, згідно із зазначеним вище рішенням Конституційного Суду — 90%.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here