Home Гроші Підприємства Житомирщини заборгували працівникам майже 10 млн.грн.

Підприємства Житомирщини заборгували працівникам майже 10 млн.грн.

122
Станом на 1 березня загальна заборгованість по зарплатах в області становила 9,9 млн. грн. І це при тому, що впродовж двох місяців загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати впродовж січня-лютого 2012-го року зменшилася на 1,6 млн. грн. Про це  доповіла заступник начальника управління праці та зайнятості населення облдежадміністрації Тетяна Цільора під час колегії. 
 
Однак, упродовж лютого цього року зборги зросли на 325 тис. грн. внаслідок збільшення суми заборгованості на КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління».
 
Із 28 територіальних одиниць області борги із виплати заробітної плати мають місце в Овруцькому, Попільнянському, Черняхівському районах, містах Житомирі, Малині, Коростені.
 
Найбільші суми заборгованості з виплати заробітної плати існують в обласному центрі, Малині, Коростені та Черняхівському районі. 
 
Із загальної суми заборгованості 34 % – борги на 9 економічно активних підприємствах у містах Житомирі, Коростені, Малині, 46% – на 9 підприємствах-банкрутах, 20% – на 3 економічно неактивних підприємствах, повідомляє управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації. 
 
На колегії було вирішено з метою підвищення рівня оплати праці посилити взаємодію органів праці з контролюючими органами, зробити ефективнішими відповідні вивчення, ініціювати притягнення до відповідальності посадових осіб, винних у порушенні трудового законодавства. 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here