Home Гроші У Житомирі будівлю вартістю в 28 млн грн у центрі міста повернуть...

У Житомирі будівлю вартістю в 28 млн грн у центрі міста повернуть Політехніці

713

Прокуратора в Господарському суді повернула двоповерхову будівлю ДП «Житомирський ЦНТІ», що на вул. Великій Бердичівській, у власність державного університету “Житомирська політехніка”. Вартість будівлі оцінили в 28 млн грн. Її незаконно намагалися приватизувати.

 Про це повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури:

“Житомирська обласна прокуратура у Господарському суді Житомирської області домоглася скасування державної реєстрації права приватної власності на двоповерхову будівлю  площею майже 1200 м2 та повернення з незаконного володіння державою”.

 Житомирські прокурори  довели, що власником будівлі є Житомирська політехніка.

Раніше було виявлено, що державний реєстратор, підробивши акт, незаконно зареєстрував право власності  на двоповерхову будівлю.

“Прокурори у суді довели, що будівля вартістю 28 млн грн, власником  якої є державний університет «Житомирська політехніка» як правонаступник ЦНТІ, протиправно вибула з державної власності за підробленими документами.

Встановлено, що державний реєстратор на підставі підробленого акту про проведення електронних торгів у лютому 2019 року незаконно зареєстрував право приватної власності на двоповерхову будівлю за фізичною особою, яка невдовзі продала нерухомість”, – зазначають у прокуратурі.

Раніше в СБУ повідомляли, що перереєстрацію приміщення на фізичну особу здійснив колишній державний реєстратор Садківської сільської ради. Пізніше майно перереєстрували на місцеву комерційну структуру.

Читайте також: Житомирська облрада звернулася до Генпрокуратури, щоб зберегти Центр вертебрології у державній власності

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here