Home Політика Житомирська облрада звернулася до Генпрокуратури, щоб зберегти Центр вертебрології у державній власності

Житомирська облрада звернулася до Генпрокуратури, щоб зберегти Центр вертебрології у державній власності

1238

Депутати Житомирської обласної ради звернулися до Генеральної прокуратури України із проханням взяти на особистий контроль справу щодо збереження у власності держави Центру вертебрології та 4 га землі на березі річки Тетерів.

Цей майновий комплекс спробував у 2011 році незаконно приватизувати “Укрпрофтур”, а після повернення його у власність держави, капітального ремонту, наразі знову намагаються відчужити.

Пропозицію щодо звернення до ГПУ подав депутат облради Валерій Онопрієнко, на що голова облради Федоренко заперечував, пропонуючи спочатку спробувати довести справу до кінця.

Онопрієнко чотири рази вимагав поставити свою прозицію на голосування: «Якщо ви підтримуєте закріплення майна у державній власності, прошу ще раз поставити на голосування мою пропозицію, щоб Генеральна прокуратура України взяла на особистий контроль питання збереження майна у державній власності».

Депутат облради Ігор Гундич наполіг на прийнятті звернення до ГПУ, аби захистити Центр вертебрології, який зараз у державній власності і де проходять лікування військові і жителі області.

“Свого часу я зробив правильне рішення, повернувши Центр вертебрології у власність держави, і про це не шкодую. Адже невідомі особи на підставі підроблених документів оформили на себе право власності на 7,5 тис. кв.м.

Якби я цього не зробив, то Центру вертебрології разом із 4 га землі на березі річки Тетерів уже б давно не було. Землю поділили б і на цьому все. Тому мене не потрібно пробувати лякати.

Я не міг, як голова ОДА, вчинити по-іншому.

Потрібно просто гарно відстоювати інтереси області та інтереси держави у судах. А лякати мене постійно якимись кримінальними справами – ви не лякайте, ви зробіть.

Право власності на цей об’єкт зараз за Житомирською ОДА. Майно у власності держави – і не треба казати, що ви його повертаєте. Його треба просто захистити і на цьому все. Я свого часу зробив усе для того, щоб його повернути. Візьміть і захистіть”, – сказав Гундич.

За інформацією начальника юрвдділу облради Рєпікова, зараз проходить фінальна стадія розгляду справи, після чого майно остаточно перейде або у власність держави, або у приватні руки.

Наразі позов в інтересах держави щодо збереження майнового комплексу у власності держави подали заступник прокурора Житомирської області та Фонд держмайна. Триває кінцева стадія розгляду справи №906/672/18, яка направлена до апеляційного суду.

6 жовтня виконавчий комітет Житомирської міської ради скасував підроблене свідоцтво, яке закріплювало право власності на Центр вертебрології за “Укрпрофтур”. Адже воно було видано на підставі рішення виконкому про нагородження матерів-героїнь, а не передачі майна.

12 жовтня виконком Житомирської міської ради подав до суду на ДП “Житомиртурист” ПАТ “Укрпрофтур” щодо визнання незаконним та скасування свідоцтва про право власності.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here