Home Гроші В області колишній банкір зняв з рахунків клієнтів понад 730 тис. грн

В області колишній банкір зняв з рахунків клієнтів понад 730 тис. грн

415

Екс-посадовцю банківської сфери повідомлено про підозру у заволодінні грошовими коштами клієнтів банку. Йдеться про колишнього начальника відділення банку. Справою займається Овруцька прокуратура.

Чоловік незаконно зняв з чужих банківських рахунків та привласнив понад 730 тис. грн.

Про це повідомляє прокуратура області:

«Слідством установлено, що до скоєння низки кримінальних правопорушень причетний посадовець, який спочатку обіймав посаду заступника керівника територіального відділення банку, а згодом – начальника цього ж відділення».

Ексбанкір виявив на своєму робочому столі банківську картку із персональним ідентифікаційним номером, яку клієнтка випадково забула, замість того, щоб повернути, залишив собі. 

Потім, авторизувавшись під прізвищем клієнтки, змінив її телефонний номер на свій та почав користуватися її грошима: знімав готівку, розраховувався за придбані товари і послуги тощо. З грудня 2016 по жовтень 2019 роки підозрюваний заволодів понад 415 тис. грн чужих коштів.

Чоловік отримав підвищення та продовжив привласнювати чужі гроші інших людей.

Зокрема, один з потерпілих звернувся, щоб закрити свій рахунок та знищити банківську картку. Однак банків картку не знищив, натомість скористався нею і витратив на власні потреби понад 160 тис. грн, які належали потерпілому. Іншу клієнтку він «переконав», що її картку необхідно поміняти, проте залишив собі та зняв з рахунку 155 тис. грн.

Загалом так баркір привласнив понад 730 тис. грн.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here