Home Гроші Лісгоспи Житомирщини продали понад 37 тисяч новорічних дерев

Лісгоспи Житомирщини продали понад 37 тисяч новорічних дерев

134

143 рейдові бригади, у складі яких понад 750 працівників лісової охорони щоденно патрулювали лісові масиви, аби уберегти їх від «чорних» лісорубів. Відтак при спробі украсти до свят ялинку затримано 17 осіб.

Варто зауважити, що за 25 самовільно зрубаних хвойних деревець порушники сплатять майже 14 тисяч гривень штрафів та шкоди, заподіяної лісу. Неважко підрахувати, що одна ялинка любителям легкої наживи обійшлася в 560 гривень!

В той час, коли в пунктах продажу різдвяних красунь, котрі організували лісгоспи, в середньому ялинка на Житомирщині коштувала 57 гривень. Загалом лісгоспи Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства в ході ялинкової кампанії реалізували 37,5 тисяч хвойних деревець. Такий попит лісівники пояснюють досить демократичними цінами, адже в пунктах продажу в лісгоспах та лісництвах зелену красуню можна було придбати вдвічі а то і втричі дешевше, ніж у підприємців. Рекордсменом з продажу стали Білокоровицький та Радомишльський лісгоспи – тут продали по 4 тисячі ялин.

Різдвяні красуні з цих підприємств поїхали на південь та на схід нашої держави.

Наталія Горай, прес-служба Житомирського ОУЛМГ

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here