Home Гроші Виконком підняв тариф на проїзд у житомирському транспорті

Виконком підняв тариф на проїзд у житомирському транспорті

678

У Житомирі з 13 серпня подорожчає проїзд у громадському транспорті на 4 грн для маршруток та на 2 грн в електротранспорті (без «картки житомирянина» та «транспортної картки»).

Відповідне рішення прийняв 3 серпня виконком.

Ми маємо на даний час діючу вартість проїзду в електротранспорті в розмірі 6 гривень за “транспортною карткою“ та “корткою житомирянина”. Банківською карткою і готівкою – 8 грн.

Щодо автобусних маршрутів, то за “транспортною картою” – 8 грн, банківською та  готівкою – 10 грн. Проте  ми знаємо, що на даний час у нас  валідатори в автобусах не встановлені.

Пропрацювавши з керівниками управління з інших міст – вони вже підняли вартість квитків, або ще  планують це зробити. За розрахунками комунального підприємства Житомирського трамвайного-тролейбусного управління, собівартість одного платного пасажира складає 27 гривень 40 копійок, а затверджений тариф у нас 6 гривень. Собівартість на автобусних маршрутах складає 21 грн, а затверджений тариф  – 10 гривень”- розповів керівник управління транспорту і зв’язку Олег Самарін.

Вже з 13 серпня почнуть діяти нові тарифи – 10 грн для електротранспорту та 14 грн у маршуках.

З «картою житомирянина» та «транспортною карткою» вартість проїзду буде 10 гривень у маршрутках та 6 грн в електротранспорті.

Пропоную на ваш розгляд наступну вартість проїзду на електранспорт: за «карткою житомирянина» та «транспортною картою» залишити  на рівні 6 гривень, а банківською картою  та готівкою підняти до 10 грн. Робимо розрив 4 грн, це нам допоможе перейти від готівки до безготівковий рахунок.

На автобусних маршрутах вартість проїзду за «карткою житомирянина» та «транспортною карткою» підняти теж  до 10 грн, але з обов’язковим встановленням обліку оплати проїзду у салонах кожного автобуса. Готівковий проїзд та оплата банківською картою підняти до 14 гривень”, – додав Олег Самарін. 

Вартість самих карток буде незмінна.

Нагадаємо, що у Житомирі з 13 серпня планують підвищити вартість проїзду по місту,увечері до вартість проїзду буде коштувати 15 гривень. Під час війни у понад два рази зросла вартість проїзду за маршрутом Житомир-Київ до 250 грн.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here