Home Гроші Житомирщина третя з кінця в рейтингу якості товарів

Житомирщина третя з кінця в рейтингу якості товарів

114

Житомирщина – третя з кінця область у рейтингу якості товарів та конкурентоспроможності.

Три з п’яти найбільш проблемних факторів для ведення бізнесу в Україні мають відношення до неефективності державних інститутів – нестабільність державної політики, корупція і неефективність державного апарату.

Про це на презентації Звіту з конкурентоспроможності регіонів України сказала аналітик Фонду ефективного управління Ана Чуха, передає УНН.

"Розрив між регіонами-лідерами та аутсайдерами значно скоротився. Як і в минулі роки, перше місце в регіональному індексі залишилось за столицею країни. Друге місце посіла Харківська область, яка випередила Дніпропетровську, у порівнянні з показниками минулого року, а Київська область звільнила четверте місце Донецькій , зайнявши в цьому році п’ятий рядок ", – сказала вона.

При цьому, низькі позиції отримали сільськогосподарські регіони: Житомирська, Тернопільська, Чернівецька, Кіровоградська і Херсонська області.

"У країні немає однозначного лідера за всіма складовими індексу конкурентоспроможності, як немає однозначної аутсайдера. Наприклад, Київ лідирує за такими складовими, як інфраструктура і технологічна готовність. Але посідає останні позиції по інститутах. І навпаки, Чернігівська область, яка займає 24 місце в рейтингу , але лідирує по ефективності ринку праці ", – додала вона.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here