Home Гроші Житомирщина відзначила свято врожаю

Житомирщина відзначила свято врожаю

129

Сьогодін кращі хлібороби, керівники сільськогосподарських підприємств області відзначили свято врожаю „Обжинки-2011”. Як наголосив у вітальному слові Сергій Рижук,  цьогоріч  вдалося зібрати 620 тисяч тонн зерна при середній урожайності понад 25 центнерів з одного гектара – це на 3 центнери більше проти минулого року.

По завершенні збирання пізніх зернових культур, а це гречка, просо та зернова кукурудза, в четвертий раз поспіль планується зібрати більше одного мільйона двісті тисяч тонн зерна. У порівнянні з 2010 роком валовий збір зернових культур збільшиться на 160 тисяч тонн. З кожного гектара передбачається зібрати близько 32 центнерів зерна.
 
Хліборобами області вже намолочено 375 тисяч тонн пшениці та 82 тисячі жита, що дає можливість повністю забезпечити мукомельні підприємства продовольчим зерном для виробництва хлібобулочних виробів населенню та потребу у фуражному зерні громадського тваринництва регіону.
 
Керівники області вручили нагороди трударям і керівникам господарств в різних номінаціях. Зокрема,  „Кращий район в області по виробництву зернових урожаю 2011 року” ,„Краще господарство в області на жнивах 2011 року” , „Кращий екіпаж зернозбирального комбайну СК-5 „Нива” , „Кращий агроном” ,„Кращий водій”,  „Наймолодший за віком комбайнер”.  
 
Святкового настрою хліборобам додали майстри мистецтв – фольклорний ансамбль національного обряду „Родослав”, хореографічний ансамбль „Сонечко” та інші колективи, повідомило управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here