Home Політика Путін хоче поговорити з Януковичем, як з другом

Путін хоче поговорити з Януковичем, як з другом

120

Прем’єр-міністр РФ Володимир Путін розраховує обговорити з президентом України Віктором Януковичем у ході його візиту в Москві 24 вересня наявні між двома країнами питання як друг. Про це Путін заявив на Міжнародному інвестиційному форумі "Сочі-2011".

"У нас буде можливість поговорити і подискутувати не просто як з сусідом, але і як з другом", – сказав він, відповідаючи на питання про небажання Україні вступати в Митний союз Росії, Білорусії і Казахстану.

Російський прем’єр висловив переконання, що Україна повинна сама вибрати, що вигідніше – прагнути до єврозони, або використовувати вже наявні переваги Митного союзу. Проте, на його думку, останнє слово в цьому питанні повинно залишатися не за керівництвом країни, а за народом.

У той же час, глава російського уряду допускає можливість інтеграції Митного союзу Росії, Білорусії та Казахстану в європейський простір.

"Хто сказав, що Митний союз не повинен інтегруватися в загальноєвропейський економічний простір?.. Одне іншому не суперечить", – заявив Путін.

Нагадаємо, раніше джерело у МЗС Росії повідомляло, що Янукович позапланово приїде до Москви 24 вересня для вирішення газового питання. Зустріч президентів України і Росії готується в авральному порядку і з дотриманням суворої конфіденційності.

Крім газової теми, президенти обговорять і питання інтеграції, а саме перспективи членства Києва в Митному союзі.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here