Home Гроші Житомирянам двічі перерахують платіжки за тепло

Житомирянам двічі перерахують платіжки за тепло

1240

У Житомирі населенню перерахують платіжки за теплопостачання: спочатку у бік зменшення, а потім їх збільшать. Також скасують рішення виконкому, що стосуються тарифів на послуги теплопостачання у 2019-2021 роках.

Відповідний проєкт рішення сесії опублікували на сайті мерії 27 серпня за результатом “звернення КП «Житомиртеплокомуненерго» від 09.07.2021 № 1997/20, припису Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області від 18.06.2021 №010 та недопущення зростання дебіторської заборгованості, зростання вартості за надані послуги з централізованого опалення для населення та задля зменшення фінансового навантаження на споживачів”.

У “Житомиртеплокомуненерго” Першому житомирському розповіли, що перерахунки будуть у бік зменшення в цьому місяці, а у вересні доведеться платіжки збільшувати.

“Зараз перерахунок буде у сторону зменшення, а в наступному місяці у бік збільшення. На скільки саме ми поки не можемо сказати”, – повідомили в теплокомененерго.

Теплокомуненерго має провести перерахунок платіжок для усіх груп споживачів та зарахувати фінансову підтримку з бюджету як відшкодування вартості проведеного перерахунку для населення.

У документі зазначається, що планують скасувати низку рішень виконкому 2019-2021 років, якими встановлювали та коригували тарифи на теплопостачання та гарячу воду.

Нагадаємо, у березні теплокомуненерго вже зобов’язували повернути житомирянам 2,8 млн грн, зайво нарахованих в опалювальному сезоні 2020 року. На початку 2021 року підприємство теж надіслали помилкові платіжки, які обіцяли перерахувати. Перед цим У Житомирі спочатку підняли тариф на тепло на 17%, а потім знизили на 4%

Читайте також: Сухомлин розповів, чи зростуть тарифи на теплопостачання у Житомирі

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here