Home Війна Житомирянам, які втратили житло, будуть платити 5-10 тис. грн компенсації на оренду

Житомирянам, які втратили житло, будуть платити 5-10 тис. грн компенсації на оренду

788

5-10 тис. грн компенсації на оренду платитимуть житомирянам, які втратили під час авіаударів житло. Це триватиме, поки не вирішиться питання постійного проживання. Сума залежить від кількості членів родини: до 4 осіб – компенсація на оренду житла становитиме 5 тис. грн, більше 4 осіб – відповідно до 10 тис. грн.

6 травня виконком вніс зміни до положення про надання адресної матеріальної допомоги, яким передбачили можливість оплати оренди.

“Ми доповнюємо наше положення про надання адресної матеріальної допомоги особам, які повністю втратили житло внаслідок бомбових ударів, у зв’язку зі збройною агресією.

Ми беремо до розгляду договори оренди, які були укладені на території Житомирської міської територіальної громади і будемо щомісяця виплачувати адресну соціальну допомогу. 

До 5 тис. грн – якщо це склад сім’ї до чотирьох людей, і до 10 тис. грн, якщо більше чотирьох людей. Ми будемо платити постфактум, після того, як людина місяць прожила”, – зазначила директорка департаменту соціальної політики Вікторія Краснопір.

Житомирянам для отримання компенсації потрібно буде подавати щомісяця (з 1 по 5 число – з апопередній місяць проживання) документи за адресами вул. Михайлівська, 4 або пл. Польова, 8. Питання матеріальної допомоги щомісяця буде вноситись на засідання виконкому, як і решта питань матдопомоги.

Оренда оплачуватиметься до вирішення житлового питання.

Також продовжать виплачувати допомогу на комунальні послуги житомирянам, які прихистили внутрішньо переміщених осіб. Однак факти проживання людей за вказаними адресами будуть перевіряти.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here