Home Кримінал 20 тисяч грн хабаря отримав начальник патрульної поліції за безперешкодне перевезення деревини

20 тисяч грн хабаря отримав начальник патрульної поліції за безперешкодне перевезення деревини

166

До суду скеровано обвинувальний акт відносно начальника одного із секторів патрульної поліції Житомирського відділу поліції ГУ Нацполіції в Житомирській області.

Про це повідомляє ДБР.

Правоохоронець обвинувачується у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому.

Слідством встановлено, що правоохоронець вимагав від підприємця неправомірну вигоду у сумі 20 000 гривень за безперешкодне перевезення ним лісопродукції.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала військова прокуратура Житомирського гарнізону Центрального регіону України. Оперативний супровід – відділ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України в Житомирській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here