Home Кримінал Демальянс представив у Житомирі реформу міліції: нові звання, скорочення штату і...

Демальянс представив у Житомирі реформу міліції: нові звання, скорочення штату і пільг. ФОТО

129

Демальянсівець та активіст житомирського майдану Іван Фурлет на майдані Корольова представив мешканцям міста основні пункти, розробленого нещодавно документу про реформування української міліції.

На зустріч прийшло кілька десятків людей, які за словами одного з учасників, ймовірно, і найбільше хочуть змін.

Як зазначив Фурлет, головне, щоб ця реформа не була такою як в Росії, коли міліцію перейменували у поліцію і на цьому все закінчилося. В Україні все має працювати зовсім по-іншому принципу і грунтуватися на збільшенні народної довіри до представників правоохоронних органів.

Першочергово реформа розрахована щонайменше на один рік і має на меті поступове зменшення кількості штату міліціянтів у державі та в кожному регіоні зокрема. При цьому, збільшуватиметься їх рівень фахової підготовки та продовжуватиметься оновлення складу за рахунок залучення нових кадрів.

"Демальянс" також пропонує замінити ряд старих званнів на нові та створити нову структуру підконтрольності й звітності.

Також важливо, що відповідно до нової реформи у міліціянтів та їх родин залишиться обмежена кількість пільг чи привілеїв, які дійсно будуть заслужені. Так само своєю професійною діяльністю треба буде заслужити підвищення.

Фурлет продемонстрував усі можливі зміни у вигляді слайдів і запросив громадськість до обгооврення побаченого та почутого. Втім, людей найбільше хвилювало чи відсторонять від роботи всіх тих, хто виконував злочинні накази стосовно тиску на учасників подій з грудня по лютий на Майдані і безпосередньо брав участь у розгоні чи розстрілі активістів.

Загалом, відзначили житомиряни, дана реформа має право на втілення, але як швидко в країні візьмуться за це, поки невідомо.

Юлія ДЕМУСЬ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here