Home Кримінал Колишнього начальника Іллічівського морського порту оголошено в міжнародний розшук

Колишнього начальника Іллічівського морського порту оголошено в міжнародний розшук

165

Начальника Іллічівського морського торгового порту Костянтина Лавриненка оголошено в міжнародний розшук, повідомив в інтерв’ю Коммерсантъ-Украина міністр інфраструктури Борис Колесніков.

"Він не тільки звільнений, а й оголошений Генеральною прокуратурою та МВС в міжнародний розшук. В останні два тижні своєї роботи ця людина зробила передоплату незрозуміло за що в розмірі $ 10 млн на адресу незрозумілої компанії", – заявив Колесніков.

При цьому міністр упевнений, що гроші вдасться повернути, а Лавриненко відповість за законом. "Але навіть не це головне, а те, що один з так званих інвесторів купив в Іллічівську маленький рибний порт і спробував перевести активи найбільшого державного Іллічівського морського торгового порту на свій маленький рибний порт", – додав Колесніков.

За його словами, колишній начальник Іллічівського морпорту раніше був начальником цього рибного порту. "Якщо ви купили рибний порт, будь ласка, ловіть рибу, робіть кільку в томаті. А захопити актив великого порту вам ніхто не дасть. Ось і вся суть конфлікту", – заявив він.

Колесніков також відповів на питання, чи були у міністерства питання до діяльності затриманого прокуратурою начальника Одеського морського торгового порту Миколи Павлюка.

"Контрольно-ревізійний відділ Мінінфраструктури дійсно знайшов порушення в роботі порту. В ході розслідування вдалося з’ясувати, що Одеський МТП здав в оренду готель, що належить порту, який свого часу було побудовано під відому мережу Kempinski", – заявив Колесніков.

Він повідомив, що раніше Мінтрансзв’язку видало дозвіл на оренду готелю терміном на 5 років. "Пізніше цей дозвіл підмінили новим, згідно з яким дозволялося здати готель в оренду на досить неоднозначних умовах – на 49 років з внесенням річної орендної плати в розмірі 1,5 млн грн", – зазначив міністр.

"Але найдивніше, що порт, вже здавши готель в оренду, в 2009 році за свій рахунок провів у ньому ремонт ліфтів, витративши на це 180 тисяч грн. Ось, власне, суть претензій до начальника МТП як з боку прокуратури, так і з нашого боку", – додав він.

Нагадаємо, 15 червня виконуючим обов’язки начальника ДП Іллічівський морський торговельний порт було призначено Олександра Григорашенка. Крім того, Міністерство інфраструктури призначило позапланову перевірку діяльності порту.

За матерiалами: Корреспондент

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here