Home Кримінал На Житомирщині підприємства через суд прагнуть отримати дозвіл на видобуток бурштину

На Житомирщині підприємства через суд прагнуть отримати дозвіл на видобуток бурштину

99

Прокуратура Житомирської області, на захист інтересів держави, з метою запобігання незаконному одержанню місцевими підприємствами спеціальних дозволів для видобутку покладів бурштину, вступила у розгляд справ, які перебувають у провадженні Житомирського окружного адміністративного суду.

Йдеться про те, що дві місцеві фірми у березні 2016 звернулися до Житомирської обласної ради про надання погодження на одержання спецдозволів на користування надрами з метою видобування покладів бурштину на території Тетерівської та Зимухінської ділянок загальною площею 2,4 тис га, що в Овруцькому районі.

Однак, їм було відмовлено у наданні таких погоджень, про що прийнято відповідне рішення. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Не погодившись із рішенням органу місцевого самоврядування, представники фірм звернулися з позовами до суду про визнання його неправомірним та скасування.

Прокуратура області, на звернення Житомирської обласної ради щодо захисту інтересів громади, використовуючи свої представницькі повноваження, вступила у розгляд справи та принципово відстоюватиме законні інтереси держави.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here