Home Кримінал На Житомирщині судитимуть співробітника приватного підприємства за хабар інспектору екологічного контролю

На Житомирщині судитимуть співробітника приватного підприємства за хабар інспектору екологічного контролю

110

 Під процесуальним керівництвом прокуратури області закінчено досудове розслідування та затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом надання представником приватного товариства неправомірної вигоди службовій особі – державному інспектору екологічного контролю.

У четвер, 20 червня 2019 року, обвинувальний акт за ч. 1 ст. 369 КК України (надання неправомірної вигоди службовій особі за вчинення нею з використанням наданого їй службового становища дій в інтересах третіх осіб) скеровано до суду.

Установлено, що 33-річний житель м. Овруч, представник приватного товариства, яке займається експортом лісопродукції, за пришвидшення та успішне проходження процедури здійснення контролю продукції, надавав неправомірну вигоду головному спеціалісту відділу державного екологічного нагляду (контролю) на митній території Держекоінспекції Житомирської області.


Таким чином, за неправомірну вигоду на загальну суму 5,5 тис грн представник приватного підприємства «вирішував питання» щодо процедури екологічного та радіаційного контролю лісопродукції, призначеної на експорт, лише на папері (як повідомлялося раніше, держінспектор екологічного контролю за одержання неправомірної вигоди вже засуджений до штрафу на суму   25500 грн).


Під час досудового розслідування фігурант справи активно сприяв розкриттю злочину та щиро розкаявся у скоєному.
 
Органом досудового розслідування взято до уваги такі обставини та на підставі клопотання сторони захисту обвинувальний акт складено з угодою про  визнання винуватості.


Справу розглядатиме Овруцький районний суд, прокуратура Житомирської області здійснюватиме публічне обвинувачення.

Пресслужба прокуратури Житомирської області 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here