Home Здоров'я Сучасне укриття та нове обладнання: влада показала проєкт нового корпусу лікувально –...

Сучасне укриття та нове обладнання: влада показала проєкт нового корпусу лікувально – діагностичного відділення лікарні №2

363

У житомирській міської лікарні №2 ім. В.П. Павлусенка  планують збудувати новий діагностично-лікувальний корпус для онкохворих та сучасне укриття. Влада планує закупити найновіше обладнання для лікування ракових захворювань.

Загальна сума будівництва: 228 мільйонів гривень.

Про це розповів мер Сергій Сухомлин:

Це буде така багатофункціональна двоповерхова будівля на 228 мільйонів. Презентацію  ми робили  пів року з нашими архітекторами. Зрозуміло, що сьогодні в Україні йде війна, і багато хто може  сказати, що не на часі, а спочатку перемогти. Ми чітко розуміємо, що величезний відсоток бюджету йде на потреби наших Збройних сил.    Цей об’єкт передбачає декілька складових: перше  – це укриття великого об’єму та нове сучасне відділення для лікування ракових захворювань. Також плануємо закупити лінійний прискорювач. Головне в проєкті – це обладнання та укриття. Адже кожен рік з’являються понад 4000 нових хворих на рак і велика частина це саме ті ,які потребують лікування на лінійних прискорювачах“, – говорить міський голова.

Міський голова додав, що кошти на будівництво можливо виділить агентство відновлення України.

З приводу фінансування – це будуть кошти в агентства відновлення ми подали заявку на грантові кошти. Вона на розгляді. Я не впевнений, що держава візьме фінансування цього об’єкту, якщо ні, то кошти візьмемо з резервного фонду міського бюджету“, – додав мер.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here