Home Кримінал Перерахував 145 тис. грн на Volkswagen Passat і залишився “без коліс”

Перерахував 145 тис. грн на Volkswagen Passat і залишився “без коліс”

463

На Житомирщині 25-річний чоловік, житель Брониківської громади, заплатив 145 тис. грн за Volkswagen Passаt B6, який обіцяли “пригнати” з сусідньої держави, однак натрапив на шахраїв.

Спокусившись на вартість вдвічі нижчу від ринкової, чоловік втратив гроші.

Про це повідомляє поліція області:

“Житель Брониківської громади розповів правоохоронцям, що знайшов оголошення про продаж «Volkswagen Passаt B6» на одному з Інтернет-сервісів. Продавець повідомив, що може допомогти обрати автомобіль за кордоном та ввезти його в Україну. Причому вартість такої послуги та транспортного засобу складала майже вдвічі нижче ринкової. Умовою такої угоди стала передоплата у сумі близько 11 тисяч гривень в іноземній валюті. Покупець виконав вимогу та став очікувати прибуття транспортного засобу”.

Нібито перебуваючи на кордоні, автодилер повідомив замовнику, що потрібно оплатити повну вартість авто, щоб швидше пройти розмитнення.

Тож 25-річний чоловік виконав його вимоги й переказав ще майже 135 тисяч гривень на вказаний йому рахунок. Потому зв’язок з продавцем перервався, а транспортного засобу чоловік так і не отримав.

Поліцейські відкрили кримінальне провадження за фактом шахрайства.

Майбутніх покупців закликають бути більш розсудливими та укладати офіційні письмові угоди, перевіряти продавців.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here